CSM analizează raportul Inspecţiei Judiciare în cazul Traian Băsescu

Consiliul Superior al Magistraturii analizează la această oră raportul Inspecţiei Judiciare în cazul Traian Băsescu. Membrii CSM urmează să decidă dacă îşi asumă documentul care a stabilit că fostul preşedinte a încălcat independenţa justiţiei atunci când s-a pronunţat despre ancheta desfăşurată în cazul Nana. Înaintea şedinţei, preşedintele Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a răspuns la noile declaraţii făcute aseară de Traian Băsescu la adresa justiţiei.

Livia Stanciu: Este adevărat, din păcate, spun din mare păcate, că asistăm în ultima perioadă la atacuri, la din ce în ce mai multe atacuri dure, aş putea spune, extrem de dure cu deosebire a celor care au instrumentat importante dosare de corupţie, dar aceste atacuri nu fac altceva decât să ne descalifice ca ţară, să ne facă să pierdem din ce în ce mai mult în credibilitate ca ţară din partea altor state.

Realizator: Fostul preşedinte Traian Băsescu le-a criticat aseară pe şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi şi pe cea a Instanţei Supreme, Livia Stanciu, dar şi pe directorul adjunct al SRI pentru că ar fi artizanii unui „mod de a face justiţie fără respect pentru cel care nu este condamnat”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie