Autorităţile rutiere estimează valori crescute de trafic în cea de-a doua parte a zilei pe principalele drumuri naţionale

Pe Valea Prahovei, în zona Azuga, maşinile circulă în coloană la această oră. Autorităţile rutiere estimează valori crescute de trafic în cea de-a doua parte a zilei pe principalele drumuri naţionale, după ce românii se vor întoarce acasă din mini-vacanţa de Paşte.

comisar şef Paul Ulieru, Centrul Infotrafic al Poliţie Române: Pe DN 1 Braşov – Bucureşti traficul rutier s-a intensificat, iar în zona Azuga autovehiculele circulă în coloană. Pentru că vor forma coloane de maşini şi în celelalte staţiuni montane de pe Valea Prahovei, la Comarnic, dar şi la intersecţia cu DN 73A Râşnov – Predeal, le recomandăm automobiliştilor care pornesc din Braşov către Bucureşti să circule pe DN 1A Săcele – Cheia – Ploieşti, iar celor care pleacă din zona Bran-Moeciu să folosească următoarele rute: DN 73 Braşov – Bran – Piteşti, Autostrada A1 Piteşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Valea Mare – Pravăţ, DN 72 A Târgovişte, DN 71 Bâldana, DN 7 Bâldana – Bucureşti. De asemenea, în orele următoare numărul de autovehicule va creşte semnificativ şi pe alte drumuri naţionale principale, în special pe DN 2 Suceava – Bucureşti, dar şi DN 6 Alexandria – Bucureşti. Pe Autostrada A1 este posibil ca înainte de lăsarea serii să se circule în coloană la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti. Îi sfătuim pe conducătorii auto care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie