Ministrul Mircea Duşa, la manifestările organizate în Tîrgu Mureş de 9 mai

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va participa sâmbătă, 9 mai, la manifestările organizate în Tîrgu Mureş cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial şi Zilei Europei.

Începând cu ora 10.30, în Piaţa Victoriei va avea loc o ceremonie militară, care se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare, precum şi cu o demonstraţie de zbor cu aeronave aparţinând Aeroclubului României. Un militar purtând drapelul României va executa o paraşutare demonstrativă în faţa asistenţei. De asemenea, în semn de preţuire şi respect pentru sacrificiul lor, veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial vor primi distincţii din partea ministrului aprării naţionale.

Începând cu ora 9.00, în Piaţa Trandafirilor, va avea loc o expoziţie statică în cadrul căreia instituţiile din sistemul naţional de ordine publică şi siguranţă naţională de pe plan local vor prezenta tehnica militară, armamentul, aparatura şi echipamentele specifice.