În România a fost inaugurat Centrul de Inovare în Securitate Cibernetică

În România a fost inaugurat astăzi un Centru de Inovare în Securitate Cibernetică – în a treia şi ultima zi a summit-ului regional în domeniul securităţii cibernetice. Este un proiect pilot realizat cu sprijin american. Acest centru va deveni un punct regional pentru inovaţie în domeniu, a spus adjunctul secretarului pentru comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din Statele Unite, Bruce Andrew.

Bruce Andrew: Acest centru va face multe lucruri noi: va pregăti personal, va testa noi tehnologii, va simula atacuri cibernetice, vor avea loc discuţii nu doar între guverne ci între guverne şi companii, ONG-uri, toate vor lucra împreună. Această colaborare va reflecta tipul de parteneriat pe care ni-l dorim. Sper că vom vedea multe alte astfel de colaborări ca urmare a summitului pe care noi l-am avut săptămâna aceasta. Sper că vom avea şi alte parteneriate şi rezultate tangibile.

Realizator: Guvernul american a finanţat cu 800 de mii de dolari proiectul Centrului de inovare în domeniul securităţii cibernetice de la Bucureşti. Grantul a fost acordat Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – instituţie care va asigura cadrul organizatoric şi resursele umane.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 mai