Deputaţii de la Chişinău vor să modifice Codul Audiovizualului Republicii Moldova

Deputaţii de la Chişinău vor să modifice Codul Audiovizualului Republicii Moldova. Modificările legislative vizează interzicerea propagandei străine, în condiţiile în care două treimi din posturile retransmise de operatorii de cablu sunt ruseşti sau care emit în limba rusă.

Este vorba de două proiecte de legi care prevăd mai multe modificări ale codului audiovizualului, cea mai importantă fiind interzicerea retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a buletinelor de ştiri şi a emisiunilor analitico-informative produse în state care nu au ratificat convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Excepţie fac ţările UE şi Statele Unite ale Americii.
Societatea civilă de la Chişinău, precum şi unii politicieni au solicitat în repetate rânduri interzicerea propagandei ruse în Republica Moldova care s-a accentuat în special în ultimul an, o dată cu apropierea ţării de UE şi alegerile parlamentare din toamna anului trecut când unele partide proruse au fost promovate intens în mass-media rusă retransmisă şi în Republica Moldova.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)