Opera Naţională a Greciei a oferit un spectacol gratuit în aer liber

Opera Naţională a Greciei a oferit, ieri, un spectacol gratuit în aer liber, la aceeaşi oră la care fusesese programat concertul ce urma să încheie ediţia din acest an a prestigiosului Festival al Atenei, anulat din motive financiare. Printre protagonişti s-a aflat şi soprana Celia Costea. Corespondentul Radio România Actualităţi, Monica Chihaia, are detalii.
Reporter: Organizatorii au cuprins în program arii celebre interpretate alături de Corul şi Orchestra Operei de trei dintre cei mai apreciaţi artişti ai primei scene lirice din Grecia. Printre aceştia, soprana Celia Costea, care puţin înaintea începerii spectacolului a avut amabilitatea să ne vorbească despre această iniţiativă.
Celia Costea: Acest spectacol a fost organizat în ultima săptămână, deoarece ultima producţie a Operei Naţionale greceşti a fost anulată, este vorba despre „Carmen”, care trebuia să aibă loc în aceste zile în cadrul Festivalului Atenei.
Reporter: Spectacolul cu opera „Carmen” de Bizet a fost anulat din motive financiare, care au făcut imposibilă finalizarea producţiei. Directorul Operei Naţionale a făcut-o însă posibilă pentru miile de atenieni şi turişti care s-au bucurat să participe la acest concert o seară de neuitat. Muzica a răsunat în aplauzele lor, într-un decor natural cu rezonanţe, spune Celia Costea, speciale.
Celia Costea: La coloanele Οlimpio Deus, loc special, de o frumuseţe rară, cu o energie specială, un loc care se află în mijlocul Atenei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 iulie