Preşedintele Vladimir Putin dă asigurări că Rusia nu vrea să se implice într-un război inter-religios în Siria

Forţele regimului sirian câştigă teren în faţa rebelilor din provinciile Hama şi Latakia, datorită sprijinului aerian crucial al Moscovei, care şi-a intensificat raidurile în cea de-a 11-a zi a intervenţiei sale în conflictul din Siria. Rusia a efectuat 64 de misiuni aeriene împotriva unor ţinte din Siria în ultimele 24 de ore, distrugând poziţii ale Statului Islamic, tabere de antrenament şi depozite de muniţii – potrivit informaţiilor publicate azi de Ministerul rus al Apărării. În acest timp, preşedintele Vladimir Putin dă asigurări că Rusia nu vrea să se implice într-un război inter-religios în Siria.

Corespondenţă din Moscova – Reporter: Alexandr Beleavschi – Într-un interviu pentru televiziunea de stat Rossia, preşedintele Vladimir Putin a exclus încă o dată folosirea trupelor ruseşti într-o operaţiune terestră în Siria „indiferent ce se va întâmpla”. Durata operaţiunii aeriene ruse va fi limitată de cea a operaţiunii ofensive a armatei siriene – a spus liderul de la Kremlin, subliniind că Moscova nu-şi poate asuma şi nu şi-a asumat niciodată obligaţii suplimentare.

De asemenea – a spus Putin – Rusia nu are intenţia să se amestece în conflictele interconfesionale din Siria. Acţiunile aeriene şi terestre din Siria – a spus Putin – sunt pregătite inclusiv pe baza schimbului de informaţii, realizat în cadrul Centrului Informaţional Militar de la Bagdad, înfiinţat de Rusia, Siria, Irak şi Iran. Preşedintele Putin a declarat că Moscova şi-a informat din timp partenerii străini, inclusiv Statele Unite, în legătură cu pregătirea operaţiunii din Siria, inclusiv despre mandatul primit în acest sens din partea Damascului. Vladimir Putin a mai declarat că speră în continuare ca membrii coaliţiei anti-ISIS, condusă de Statele Unite, să se alăture Rusiei, pentru ca, acţionând în baza mandatului amintit, să-şi legalizeze propriile acţiuni în Siria, ce nu au aprobarea Guvernului sirian.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 octombrie, ora 18:07:25) –