Informare de presă – declarații de la specialiștii români și francezi la Ambasada Franței, în prezența ministrului Sănătății

O întâlnire cu presa va fi organizată astăzi, 2 noiembrie, la ora 19.30 la Ambasada Franței în România (Strada Biserica Amzei 13-15) în prezența ministrului Sănătății, domnul Nicolae Bănicioiu , în cadrul căreia experți francezi și români în tratamentul arsurilor grave vor prezenta direcțiile lor de cooperare.

  Vor interveni : domnul profesor Marc Chaouat, Secretar general al Societății franceze de studiere și tratare a arsurilor (SFETB), specializat în chirurgie plastică reparatorie și estetică, care lucrează și la centrul de tratare a victimelor arsurilor grave din cadrul Spitalului St. Louis din Paris și domnul doctor Vincent De Broucker, șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille, alături de șeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, profesorul doctor Ioan Lascăr, membru al Asociației Europene de traumatologie și chirurgie de urgență, și profesorul doctor Dan Enescu, medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă şi, în prezent, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

  Alături de domniile lor vor mai fi prezenți : domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România , domnul Patrick Deman , infirmier anestezist de la Centrul de tratament al Arsurilor din Lille și doamna Carmen Mazilu, președinte al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

  O misiune, programată cu mai mult timp în urmă, în cadrul unui proiect de cooperare început în 2013 a sosit duminică la București. Acest proiect vizează realizarea cu finanțare de la Banca Mondială și din fonduri structurale europene, a trei centre specializate în tratarea arsurilor grave (Iași, Timișoara și Târgu Mureș) și consolidarea dispozitivului din București .

Misiunea franceză s-a  întâlnit cu domnul Raed Arafat încă de duminică seară.