Premierul desemnat, Dacian Cioloş, intenţionează să guverneze consultând societatea

Dacian Cioloş are 46 de ani şi a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, după care a urmat cursuri de specializare la Montpellier, în Franţa. Actualmente consilier al preşedintelui Comisiei Europene, el a fost, pe rând, ministru al agriculturii în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi comisar european pentru agricultură. După nominalizarea sa ca premier de către preşedintele României, Dacian Cioloş a declarat că intenţionează să guverneze, consultând societatea.

Dacian Cioloş: Un an de zile este o perioadă lungă, dar în acelaşi timp scurtă. Este o perioadă lungă în sensul că nu o să ne putem limita doar la anumite acţiuni şi la anumite decizii strict administrative. Pe de altă parte, este o perioadă prea scurtă pentru a declanşa şi pentru a finaliza reformele pe care foarte mulţi din societate le aşteaptă.

Imediat după nominalizare, Dacian Cioloş s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, care a anunţat că îi va pune la dispoziţie un spaţiu în sediul guvernului pentru a-şi putea prelua atribuţiile de prim-ministru desemnat. Conform Constituţiei, Dacian Cioloş are la dispoziţie 10 zile pentru a veni în faţa parlamentului cu o echipă şi un program de guvernare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie