Soferii isi pot plati amenzile pentru rovinieta online, in doar 5 minute

Şoferii din România au scăpat de grija cozilor şi a timpului pierdut prin oraş pentru a-şi plăti amenzile pentru rovinieta. Acum, există serviciul de plata prin Internet Amenda-online.ro. Cu ajutorul acestuia, orice amendă de circulaţie sau amendă pentru rovinieta poate fi achitată de pe calculator, mobil sau tabletă, în doar 5 minute.

Amenda-online.ro înlocuieşte drumurile la unităţile Trezoreriei Statului, la Administraţiile Financiare sau la alte instituţii abilitate deoarece este un serviciu externalizat al autorităţii locale de colectare a debitelor. Direcţia de Impozite şi Taxe Locale recunoaşte plata amenzilor pentru rovinieta şi de circulaţie, prin intermediul acestui site, ca fiind similară cu cea realizată la ghişeele locale ale autorităţii. Nu este nevoie să-ţi faci cont sau să descarci vreo aplicaţie. În plus, acest serviciu poate fi accesat de oriunde de pe teritoriul României, la orice ora din zi sau din noapte.

Cum funcţionează site-ul Amenda-online.ro

Pentru plata amenzilor pentru rovinieta sau a celor de circulaţie, conducătorii auto trebuie să completeze formularul de pe prima pagină a site-ului cu datele personale şi cu cele din procesul verbal de constatare a contraventiei, apoi trebuie să aleagă tipul de amendă şi modalitatea de plata. Aceştia pot achita suma fie prin intermediul cardului bancar (Visa, Visa Electron, MasterCard şi Maestro), fie prin intermediul unui ordin de plata. Dacă aleg prima variantă, contravenienţii sunt direcţionaţi către pagina securizată a procesatorului plăţii, MobilPay, unde vor plăti suma cu ajutorul cardului bancar, de credit sau de debit. Tranzacţia este 100% sigură. MobilPay este autorizat Visa şi MasterCard şi foloseşte un protocol SSL, al cărui certificat a fost emis de Comodo, una dintre cele mai renumite companii internaţionale în domeniul criptării transmiterii datelor. În cazul în care conducătorii auto aleg cea de-a doua variantă de plata a amenzilor, prin ordin de plată, aceştia vor primi prin e-mail un decont valabil pentru o singură zi, care se poate achita prin ordin de plată, internet banking sau direct la casieria băncii.

La finalul procesului de plata prin intermediul Amenda-online.ro, conducătorii auto primesc un mesaj de mulţumire, care conţine datele din formular, iar după câteva minute, după ce MobilPay confirmă plata, aceştia regăsesc pe adresa de e-mail dovadă achitării amenzilor pentru rovinieta. Conform legislaţiei în vigoare, această dovadă trebuie trimisă în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal către CESTRIN, organismul tehnic al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, împreună cu o copie a procesului verbal şi a înştiinţării de plată. Acest lucru se poate face:

– pe e-mail, la adresa info.rovinieta@cestrin.ro;

– prin fax, la numărul de telefon 021.315.15.84;

– prin poştă, curierat sau predare directă la sediul CESTRIN (adresa Bd. Iuliu Maniu, nr. 401 A, Sector 6, Bucureşti).

Datorită serviciului gratuit asigurat de Amenda-online.ro, 24 de ore din 24, şoferii se pot încadra în termenul legal de 48 de ore, în care pot plăti doar jumătate din amenzile pentru rovinieta sau din cele de circulaţie. Procesul de plată este rapid, simplu şi eficient şi îi scuteşte pe contravenienţi de alergătură, timp pierdut şi birocraţie.

Sursa: https://www.amenda-online.ro