Căţelul familiei Netanyahu, plasat în carantină, după ce a muşcat doi politicieni

Căţeluşa familiei Netanyahu, Kaiya, care a muşcat doi membri ai elitei politice israeliene în timpul unei ceremonii de Hanukka de la reşedinţa premierului, a fost plasată în carantină, potrivit legii, într-un stabiliment veterinar special. Primul ministru al Israelului a declarat că va cere reformarea legilor în domeniu, pe care le consideră deficitare.

„Cu multă tristeţe, am fost obligaţi să o plasăm pe Kaiya în carantină, aşa cum cere legea” a scris Netanyahu pe pagina de Facebook.

În cadrul postării, premierul a acuzat unele deficienţe ale legii israeliene privind deţinerea de animale de companie, dar nu a precizat ce se va întâmpla cu căţeluşa metis de 10 ani. Kaiya fusese adoptată chiar anul acesta de fiul său dintr-un adăpost pentru animale fără stăpân, iar premierul postase poza ei pe reţelele de socializare pentru a încuraja adopţiile.

Pe 24 noiembrie 2015, Kaiya a făcut cunoştinţă şi cu secretarul de stat american, John Kerry//FOTO: Reuters

Miercuri seară, Kaiya l-a muşcat pe soţul vice-ministrului afacerilor externe şi pe un membru al Knessetului, amândoi membri ai Partidului Likud, condus de Netanyahu, în timpul ceremoniei de aprindere a luminilor de Hannuka. O a treia persoană, asistent veterinar, a fost de asemenea rănită, potrivit Times of Israel.

Postul de televiziune israelian Channel 10 a relatat că însuşi premierul ar fi fost muşcat de câine în acea seară, dar purtătorul său de cuvânt nu a putut fi contactat pentru a confirma, scrie Reuters.

Surse: Reuters, Times of Israel
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă