Protecţia Consumatorilor a amendat Metrorex şi i-a cerut să închidă temporar staţia Piaţa Victoriei

Metroul bucureştean circulă normal, cu opriri în toate staţiile, deşi Protecţia Consumatorilor a amendat Metrorex şi i-a cerut să închidă temporar staţia Piaţa Victoriei, după ce o persoană a depus reclamaţie pentru că şi-ar fi prins piciorul în spaţiul dintre tren şi peron. Directorul general ANPC, Paul Anghel, spune că ar exista un pericol pentru siguranţa călătorilor.
Paul Anghel: „S-a constatat existenţa unei distanţe destul de mari între vagon şi peron, spaţiul în care consumatorii îşi pot prinde picioarele sau se pot accidenta. S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate. Compania ar trebui să depună diligenţele ca în respectiva staţie de metrou abaterile constate în procesul verbal să fie remediate. Altfel, nu ar trebui să oprească metroul în staţia respectivă”.
Metrorex a precizat că înregistrările camerelor de filmat nu relevă incidentul reclamat, iar golul pană la vagon variază de la o staţie la alta, regulile de călătorie fiind afişate corespunzător. Regia spune că, în urma discuţiilor cu inspectorii ANPC de ieri, nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 ianuarie)