Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, face clarificări în interpretarea noului Cod Fiscal

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, a ţinut să clarifice astăzi o serie de greşeli de interpretare a noului Cod Fiscal. El a atras atenţia că persoanele care au sediul de firmă în propiul domiciliu, vor plăti impozitul aferent unei locuinţe numai dacă înteprinderea respectivă nu are activitate sau nu deduce cheltuielile pentru utilităţi sau întreţinere. Dacă este vorba despre unităţi de afaceri active, se va plăti impozitul corespunzător unui sediu de firmă.
Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Gabriel Biriş: „Acele prevederi, cu impozitarea diferenţiată în funcţie de cota parte alocată pentru desfăşurarea activităţii, sunt aplicabile atunci când sunt desfăşurate activităţi şi se înregistrează cheltuieli. Deci o să clarificăm, nu e nimic de modificat aici, credem că legea este suficient de clară. Şi asta a fost intenţia de la început, că această reaşezare să nu afecteze aşa-numitele firme de apartament, persoane fizice autorizate care au sediul acasă sau profesiile libere”.
Gabriel Biriş a precizat că prevederile Codului Fiscal în ceea ce priveşte impozitul pe clădiri vor fi clarificate prin precizări suplimentare în normele de aplicare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 februarie)