„Ora Pământului”, marcată în mai multe oraşe din ţară

Ora Pământului este marcată în această seară în mai multe oraşe din ţară, în sediile unor instituţii publice, dar şi în locuinţele oamenilor. Jandarmii din Constanţa participă la campanie prin oprirea aparatelor consumatoare de energie electrică între orele 20:30 şi 21:30, acolo unde nu sunt afectate activităţile aflate în derulare.

Şi oraşul Petrila se alătură în această seară comunităţilor care celebrează Ora Pãmântului. Timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, luminile din oraş vor fi stinse, iar în Parcul Copiilor din localitate vor fi lansate câteva sute de lampioane.
Salvamontiştii din Vatra Dornei propun şi ei un mod inedit de a spune „Stop!” încălzirii globale. Ei au organizat un tur al staţiunii în care echipamentul obligatoriu este compus din lanternă sau lumânare, iar mijloacele de deplasare acceptate sunt bicicletă, cărucior, role, cal, trasură sau troller – ne-au informat corespondenţii noştri.
Ora Pământului este o acţiune simbolică internaţională care promovează protejarea mediului şi atrage atenţia asupra consecinţelor încălzirii globale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 martie