Cea mai veche Dacie 1300 din România vine, sâmbătă, la „Întalnirea Dacia Clasic”

Editia 2015Cea mai veche Dacie 1300 din România, expusă la Brașov

Întâlnirea Dacia Clasic 2016, ediția a VIII-a

BUCUREȘTI, 3 mai 2015 – Vechile Dacii, care au marcat istoria auto a țării și copilăria multora dintre noi, se adună sâmbătă, 7 mai, în Piața Sfatului din Brașov, cu prilejul Întâlnirii Dacia Clasic, un eveniment organizat de Retromobil Club România.

Anul acesta vor fi expuse 50 de automobile cu vârste de până la 47 de ani. Ele sunt în stare perfectă de funcționare, cu vopseaua strălucitoare și cu motorul ca după un proaspăt rodaj.

Printre vedetele Întâlnirii Dacia Clasic, ediția a VIII-a, se numără:

– Dacia 1300 cu seria 00002.Este cea mai veche Dacie din România și are elemente specifice primelor astfel de automobile fabricate la Mioveni”, spune Dănuț Crainiciuc, restaurator și proprietar. A găsit mașina în 2013 și a transformat-o dintr-o rablă pe GPL pregătită pentru REMAT, într-o mașină de paradă.

– Dacia 10. Sub această siglă a fost vândut, la export, Aro 10. “Mașina e din primele tipuri. Mi-am dorit-o pentru că văzusem una asemănătoare pe stradă, când eram mic. Multă vreme m-am imaginat la volanul ei când voi împlini 18 ani și voi avea permis”, spune proprietarul, Dan Becheanu.

– Renault 12 TS, cu volan pe dreapta. Un frate al Daciei 1300 vine tocmai din Marea Britanie, pe platformă, pentru evenimentul de la Brașov. Proprietar este celebrul violonist român Remus Azoiței, stabilit la Londra. Mașina a fost declarată “cel mai frumos Renault 12 din Marea Britanie”.

Cele mai multe automobile de la Întâlnirea Dacia Clasic sunt Dacii 1300, model care a început să se fabrice în Romania din 1969. Berlina cu 4 uși, 54 de cai putere și tracțiune pe puntea față era un automobil modern în Europa anilor 1970. Dacia 1300 a fost produsă la Mioveni până în 1981 și este un simbol puternic al istoriei auto a țării.

În centrul Brașovului vor fi expuse și sutici, așa cum sunt alintate de proprietari Daciile 1100, fabricate în România între 1968 și 1971. Pe porție Uzinei de Autoturisme Pitești au ieșit doar 40.000 de sutici și aproape toate au ajuns la REMAT. Câteva sunt la fel de frumoase ca în tinerețe și vin la Brașov.

Programul întâlnirii

Punctul de întâlnire pentru proprietarii de Dacii este parcarea Motelului Timișul de Jos, ca în fiecare an. La ora 10:00, automobilele vor pleca în coloană spre Piața Sfatului. Ele vor fi expuse până la ora 13:30, timp în care puteți sta de vorbă cu proprietarii, afla ce presupune o restaurare auto și cum ajunge o Dacie vehicul istoric, cu atestat Retromobil.

La ora 16:00, proprietarii mașinilor se vor aduna, din nou, în parcarea Motelului Timișul de Jos, pentru concursuri menite să le testeze calitățile de buni șoferi de Dacii. Tot atunci va fi și o tombolă.

Întâlnirea Dacia Clasic este organizată de Retromobil Club România. Secția Dacia Clasic a R.C.R. are drept scop salvarea cât mai multor automobile produse în țara noastră. Proprietarii lor au ales să le curețe de rugină și să le dea o nouă viață, în loc să le lase să ajungă la REMAT.

Evenimentul din acest an poate fi realizat datorită sponsorilor secției Dacia Clasic: Allianz-Țiriac, 9695, Auto Gabriel Focșani și DJ Alin. Mulțumim.

PROMO: https://www.youtube.com/watch?v=FeoxNC74a40

Filmare cu drona de la editia de anul trecut: https://www.youtube.com/watch?v=OnmC4HoQDOc

Concursuri de anul trecut: https://www.youtube.com/watch?v=9Mr4lZwN24E

Despre DACIA CLASIC

Secție a Retromobil Club România, Dacia Clasic s-a înființat în 2012 și reunește pasionați de toate vârstele ai mașinilor care au marcat istoria țării noastre și copilăria multora dintre noi. Dacia Clasic adună proprietari ai modelelor 1100, 1300, 1310/1410, 1410 Sport, 500 “Lăstun” precum și ai modelor rare ca Dacia D6 Estafette, 1301, 1302 și 2000.

Dacă vreți să restaurați mașina familiei sau aveți o Dacie în stare bună, urmați secțiunea Utile a www.daciaclasic.ro pentru mai multe informații legate de înscrierea în Retromobil Club România.