Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, apreciază că Marea Britanie ar trebui să rămână în Uniunea Europeană

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, apreciază că Marea Britanie ar trebui să rămână în Uniunea Europeană, dar spune că cetăţenii britanici sunt cei care trebuie să ia o decizie la referendumul, care va fi organizat peste două zile. El a mai declarat că cei mai afectaţi de o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniune vor fi românii care trăiec şi muncesc acolo.

Călin Popescu-Tăriceanu: În ceea ce priveşte consecinţele directe asupra României, nu ştiu dacă s-a facut o evaluare. Putem să facem o evaluare dintr-o perspectivă care ar trebui să preocupe Guvernul Român şi anume care va fi situaţia românilor care lucrează în Marea Britanie. Parteneriatul economic cu Marea Britanie va continua, nu cred ca va fi afectat de acest lucru, nu cred că vor exista consecinţe defavorabile. Cea mai importantă problemă pe care eu o văd, pe care eu o sesizez, nu ştiu dacă, poate mai sunt şi altele, dar aşa mi se pare în momentul de faţă, este situaţia românilor care muncesc în Marea Britanie, prin prisma statutului pe care îl au, de cetăţeni europeni.

Realizator: Ultimele sondaje de opinie anunţă un rezultat foarte strâns la capătul acestui scrutin hotărâtor pentru viitorul Marii Britanii. În această seară, va fi organizată ultima dezbatere televizată, o emisiune-maraton cu 6.000 de oameni în public şi cu câţiva dintre cei mai reprezentativi politicieni din ambele tabere. Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti britanici, fostul căpitan al naţionalei de fotbal, David Beckham, şi-a anunţat astăzi susţinerea pentru rămânerea ţării în Uniune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie