Două trenuri s-au ciocnit frontal între Ruvo şi Corato, în regiunea Puglia din sudul Italiei: zeci de morţi şi răniţi

Cel puţin zece morţi şi zeci de răniţi, mulţi dintre ei blocaţi între vagoane, s-au înregistrat într-o ciocnire frontală dintre două trenuri regionale a liniei feroviare Bari Nord, care a avut loc marţi dimineaţă pe linia de cale ferată unică dintre localităţile Ruvo di Puglia şi Corato, din provincia Bari, în sudul Italiei. Printre răniţi se află şi un copil de câţiva ani, transportat la spital la bordul unui elicopter.
Impactul violent a avut loc pe câmp. La faţa locului au intervenit pompierii din Bari, Barletta şi Corato, numeroase ambulanţe, caraninieri, poliţia din Andria şi agenţii de la Poliţia Feroviară din Puglia şi Basilicata. „Nu ne vom opri până când nu se va face lumină”, a spus premierul Matteo Renzi, care a exprimat „condoleanţe” familiilor victimelor dezastrului.
„Sunt mulţi morţi”, confirmă comandantul pompierilor din Andria, Riccardo Zingaro. „A avut loc o ciocnire frontală pe peronul unic, câteva dintre vagoane sunt complet deformate şi salvatorii extrag persoanele din vagoane”.
Împreună cu poliţia judiciară de la Polfer au intervenit reprezentanţi din cadrul Ministerului Infrastructurii şi Transporturilor, care verifică trenurile implicate în tragedie. Este vorba despre două trenuri regionale care călătoresc, de obicei, cu multe persoane la bord. Momentan, forţele de ordine încearcă să salveze răniţii şi supravieţuitorii, după care vor stabili cauzele accidentului: cele două garnituri de tren s-ar fi ciocnit la o viteză mare.

(www.bari.repubblica.it – 12 iulie 2016)