Premii obţinute de Radio România la Festivalul de la Ujgorod

La Ujgorod, în Ucraina, s-a încheiat vineri seara Festivalul-concurs de emisiuni de radio şi televiziune destinate minorităţilor naţionale Plaiul meu natal.

Ajuns la a XVIII-a ediţie, festivalul s-a bucurat anul acesta de participarea a 9 ţări (Ucraina, Ungaria, România, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Anglia, Polonia şi Austria), cu 68 de producţii de televiziune şi 45 de emisiuni radiofonice.

Radio România a avut în concurs 5 emisiuni, realizate la posturile regionale Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara, iar Televiziunea româna 13 teleprograme.

Emisiunile româneşti s-au bucurat şi de data aceasta de aprecieri din partea juriilor şi a publicului.

La radio, premiul special pentru aprecierile publicului a fost obţinut de o emisiune realizată la Radio Oltenia Craiova, de Ludovic Vulea, iar premiul din partea organizatorilor a revenit unei emisiuni realizată la Studioul Timişoara, de Csabo Barta.

Dintre emisiunile de televiziune, cea realizata de Maria Cinar Giga, de la Studioul Cluj, a obtinut premiul III, iar cea a echipei Mircea Barbu şi Cristian Ştefănescu, de la Studioul Timişoara, a primit premiul special pentru regia de sunet.

La festivitatea de închidere a participat şi dr. Gheorghe Anghel, ministru consilier la Ambasada Romaniei din Kiev, care a menţionat că festivalul reprezintă o posibilitate de afirmare a jurnaliştilor de profil precum şi o apropiere de problemele minoritătilor şi etniilor, o punte de legatură între oamenii din această parte a Europei.