ROBOCHALLENGE 2016

În perioada 28-30 octombrie, Liga Studenților Electroniști și ETTI Robochallenge, în parteneriat cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universitătii Politehnica București, organizează a IX-a ediție a Concursului Internațional de Robotică, Robochallenge 2016, adresat tinerilor pasionați de robotică, eveniment ce va avea loc în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (București).

Având o tradiție de opt ani, Robochallenge și-a câștigat renumele de cel mai mare concurs de robotică din Europa. Cifrele ce caracterizează această ediție vorbesc de la sine. 102 echipe, 408 participanți din 7 colțuri diferite ale lumii printre care se numără Turcia, Mexic sau România sau cei 353 de roboți înscriși confirmă succesul acestei competiții.

Așa cum ne-a obișnuit, această ediție aduce în prin plan noi surprize: față de probele deja existente, si anume Mega Sumo, Mini Sumo, Micro Sumo, Humanoid Robot, Freestyle Showcase, Maze, Football, Line Follower si Line Follower Enhanced, au fost introduse alte două probe noi: Air Race și Robo for Kids, aducând astfel un suflu nou. Competiția dedicată copiilor a fost introdusă datorită numărului mare de participanți pasionați de robotică de la o vârstă fragedă. Astfel, în cadrul acestei categorii, există două probe în care cei mai tineri participanți își pot evidenția ingeniozitatea.

Totuși, spiritul de echipă și inventivitatea vor fi puse la încercare și în afara concursului de către surpriza pe care le-am pregătit-o participanților, având ca scop familiarizarea acestora cu împrejurimile. Astfel, prin intermediul unei noi aplicații numită Questo și dezvoltată de TeamCoding, concurenții vor avea de completat o serie de provocări, iar primele trei echipe vor primi și recompense.

Succesul acestei editii se bazeaza pe sustinerea partenerilor nostri, care au raspuns afirmativ propunerii de colaborare. Printre sustinatori se numara IBM, Microchip, Jsumo, All Japan, Fujisoft, BRD, Infineon, TME, Inventeaza, Coffee Up, Redbull, TeamCoding, Robot Olimpycs, carora le multumim pentru raspunsul afirmativ la propunerea de colaborare.

Pe de altă parte, un eveniment reușit se datorează în mare parte și publicului. Așadar, vă așteptăm alături de noi, și nu oricum, ci cu surprize, pe 29 și 30 Octombrie, începând cu ora 11:00 în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (București) pentru a urmări spectacolul și a ne încuraja favoriții.

Alătura-te celui mai mare concurs de robotică din Europa, ROBOCHALLENGE 2016!