Biluțe cu cacao umplute cu grapefruit curd

Asta se întâmplă când combinăm două rețete bune: luăm aluatul de la una și crema de la cealaltă și facem variații. După asta spunem că am produs ceva nou și interesant.

 Am avut rețeta cu globulețele cu dulceață. Am introdus niște cacao în ecuație. Am înlocuit plum curd-ul cu grapefruit curd – adică, o cremă englezească pe bază de ouă, unt și fructe – și am umplut globulețele rebotezate biluțe cu chestia asta. Care se face așa:

 Biluțele

 100 grame unt

 60 grame zahăr

 1 cană de făină plus două linguri de cacao

 1/2 pliculeț de praf de copt

 2 gălbenușuri

 Zahăr pentru ornat

Se freacă untul cu zahărul, se adaugă gălbenușurile. Se adaugă făina cernută, cacaoa și praful de copt și se omogenizează aluatul până se obține o minge elastică. Se lasă puțin la frigider, să zicem 30 de minute, apoi se formează globulețe de aluat care se tăvălesc prin zahăr tos și se dau la cuptor într-o tavă bine unsă. După cinci minute se scoate puțin tava afară și se apasă cu un degetar de metal (o, da!) în centrul fiecărei biluțe, pentru a le putea umple cu cremă. Se mai lasă la copt vreo 15 minute, până s-au rumenit bine.

dsci3213 Crema

 1 grapefruit

 2 ouă

 2 gălbenușuri

 100 grame unt

 Coaja rasă și zeama de la grapefruit se amestecă la foc mic cu ouăle, gălbenușurile și 50 de grame de unt tăiat cubulețe, până se îngroașă amestecul și începe să dea în clocot. Se stinge focul și se adaugă repede celelalte 50 de grame de unt. Se lasă la răcit și se mai dă minim o oră la frigider.

 Se umplu biluțele de cacao cu crema de grapefruit și se mănâncă până la indigestie…

 Poftă bună!

 Daniela Sîrbu