Blue Monday: 16 ianuarie este cea mai deprimantă zi din 2017

Luna ianuarie are cea mai deprimantă zi a anului, stabilită în mod surprinzător într-o zi de luni. În 2017, cea mai deprimantă zi a anului, denumită Blue Monday de către consilierii în lifestyle din Marea Britanie, a fost 16 ianuarie.
„Blue Monday” (Lunea cea tristă) este un nume dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie. Numele a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în anul 2005 de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate. Acestei date i-au fost atribuite, ulterior, mai multe conotații sociale negative: schimbarea vremii, ghinion în afaceri sau despărțiri amoroase.
Pentru persoanele care preferă să vadă întotdeauna partea plină a paharului, ianuarie este luna în care oamenii își stabilesc obiective noi, încep o serie de activități interesante și se supun unui proces de reevaluare în speranța obținerii unor rezultate optimiste, în urmatoarele 12 luni, potrivit mirror.co.uk. Pentru persoanele mai puțin optimiste, ianuarie este cea mai dificilă lună a anului.
În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool și de ciocolată din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie, din cauza cadourilor de Crăciun și a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va crește considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.
Potrivit agentiei de turism Sky Travel, care îl citeaza pe expertul în lifestyle Cliff Arnall, formula de calcul ține cont de mai multe variabile – condițiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile, care au trecut după Crăciun, numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an și nivelul scăzut de motivație./vdraguta

www.radiotimisoara.ro – 16 ianuarie