Senatorii din Comisia pentru cultură au avut discuţii cu reprezentanţii Radioului public, cu privire la proiectului de modificare a Legii 41 de organizare şi funcţionare a SRTV

Senatorii din Comisia pentru cultură au avut, astăzi, o discuţie cu reprezentanţii Radioului public cu privire la proiectului de modificare a Legii 41 de organizare şi funcţionare a Societăţilor Române de Radio şi Televiziune. Alina Stănuţă a urmărit dezbaterile şi relatează:

Reporter: Preşedintele director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu, menţiona că este important ca rezultatul dezbaterilor să se concretizeze într-o lege clară şi operabilă pentru o perioadă lungă de timp. Propunerea de separare a funcţiei de preşedinte de cea de director general trebuie să clară, altfel există riscul creării a două centre de putere – a mai precizat şeful Radioului public.

Ovidiu Miculescu: Dacă se umblă la Legea 41 este important ca ea să funcţioneze şi să fie valabilă şi operabilă şi clară măcar 10-15 ani de acum înainte.

Reporter: Discuţiile din Comisia senatorială au mai vizat şi alte modificări care ar putea interveni în lege, printre care: statutul juridic al societăţilor române de Radio şi Televiziune, proiectele culturale care pot fi finanţate sau statutul studiourilor teritoriale. Preşedintele comisiei, senatorul PSD Lucian Romaşcanu, preciza că aşteaptă propuneri în scris din partea conducerii Radioului.

Lucian Romaşcanu: Ar fi foarte interesant să transmiteţi nu numai zonele cu probleme, ci şi cum le vedeţi dumneavoastră reparate, formulate cât mai aproape de un amendament la lege. Noi ne-am dat nouă un termen pentru raport pe lege pentru 31 martie. Cel mai rău scenariu posibil pe care mi l-am imaginat eu este să începem semestrul doi cu legea nouă.

Reporter: Senatorii din Comisia de cultură urmează ca în perioada următoare să se consulte şi cu reprezentanţii conducerii TVR, cu cei ai sindicatelor din Radioul public, precum şi cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie