Marine Le Pen a declarat că nu există motive pentru agravarea relaţiilor dintre Rusia şi Franţa

 Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa – în cadrul vizitei sale de vineri, 24 martie, de la Moscova – a declarat că nu există motive pentru agravarea relaţiilor dintre Rusia şi Franţa. „Relaţiile ruso-franceze s-au dezvoltat mereu pe baza prieteniei şi nu există motive pentru deteriorarea lor”, consideră Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, candidată la preşedinţia Franţei.
„Noi, cei din partid, am considerat mereu că Rusia şi Franţa ar trebui să se susţină continuu, ba mai mult, să dezvolte relaţiile care ne leagă de foarte mulţi ani … şi nu există pretext  care să justifice actuala atitudine duşmănoasă manifestată la adresa Rusiei” – a declarat Marine Le Pen, citată de Agenţia de presă INTERFAX.
Preşedinta mişcării franceze de extrema dreaptă, Marine Le Pen, efectuează o vizită la Moscova, la invitaţia Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei. Conform sondajelor de opinie, realizate în Franţa, Marine Le Pen, îl devansează pe principalul său oponent politic, Emmanuel Macron, la numărul de regiuni, ai căror locuitori   sunt dispuşi să o susţină în primul tur de scrtutin. Vizita are loc în plină campanie electorală în Franţa.
Leonid Sluţki, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Duma de Stat a Rusiei, a declarat că a invitat-o pe Le Pen la Moscova, unde aceasta are programate o serie de întâlniri cu parlamentari ruşi./vdraguta/menescu

(www.russian.rt.com – 24 martie)