Preşedintele Franţei a convocat Consiliul de Apărare, după atacul împotriva poliţiei comis pe Champs-Élysées

Preşedintele Franţei a convocat pentru această dimineaţă Consiliul de Apărare, după atacul împotriva poliţiei, comis azi-noapte la Paris, pe care Francois Hollande îl califică drept acţiune teroristă.

„Totul este făcut pentru ca mobilizarea forţelor de securitate, poliţie, jandarmi, militari să fie la cel mai ridicat nivel, în circumstanţele pe care le cunoaştem de mai multe luni” – a spus preşedintele Hollande care a anunţat o vigilenţă absolută mai ales în raport cu procesul electoral.

Corespondentul RRA notează că peste două zile are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale pe fondul stării de urgenţă instalate în Franţa în urma atacurilor teroriste din ultimii doi ani. Anchetatorii au descoperit că individul lichidat azi-noapte de forţele de ordine după ce a ucis un poliţist şi a rănit alţi doi, împreună cu un trecător, era un cetăţean francez de 39 de ani, cunoscut pentru ostilitatea declarată forţelor de ordine. Organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul, dar France Presse notează că identitatea autorului anunţată de islamişti diferă de cea prezentată de anchetatori./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 aprilie