Întâlniri între reprezentanţii guvernului şi cei ai marilor companii din România

Reprezentanţii guvernului şi cei ai marilor companii din România vor avea, de săptămâna viitoare, întâlniri şi discuţii despre noile prevederi fiscale din programul de guvernare. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, ieri, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, la finalul căreia a subliniat că nu vor fi făcute modificări ale legislaţiei care să afecteze mediul de afaceri. Mugur Mihăiţă are detalii.
Reporter: Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, susţine că în acest moment ţara noastră este atractivă pentru investitorii americani şi că trebuie să rămână aşa pentru companiile străine interesate să investească aici.
Hans Klemm: În acest moment, clar, da, dar este sarcina noului guvern să păstreze această atractivitate pe care România o are, să asigure stabilitatea, predictibilitatea şi transparența. Este important ca executivul să transmită semnale pozitive atât investitorilor americani, cât şi celorlalţi investitori străini.
Reporter: Hans Klemm a mai precizat că, pe lângă aspectele economice a mai discutat cu Liviu Dragnea şi despre securitatea în zonă şi parteneriatul dintre cele două state. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că, de săptămâna viitoare, vor avea loc întâlniri între guvern şi marile companii don România, pentru a fi găsite cele mai bune măsuri care să ducă la creşterea profitului şi implicit a sumelor colectate de bugetul statului
Liviu Dragnea: Am discutat despre noua echipă guvernamentală. Am deschis subiectul referitor la noile prevederi din programul de guvernare. Avem o parte din companiile mari din România, care, cu toate că au o cifră de afaceri foarte mare, raportează un profit mic şi interesul nostru este să vedem, împreună cu aceste companii, din discuţii şi întâlniri pe care le vor avea factorii guvernamentali, ce se poate face pentru ca şi ei să aibă un profit mai mare şi statul român să încaseze, bineînţeles, un impozit pe profit aferent mai mare.
Reporter: Liviu Dragnea a subliniat că orice modificare a Codului Fiscal, care poate avea efecte negative asupra mediului de afaceri, nu nu va fi aplicată./menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie