Modificări la procedura de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru sprijinirea românilor din afara graniţelor

Procedura de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru sprijinirea românilor din afara graniţelor a fost modificată, astăzi, de executiv. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, a anunţat că acum există posibilitatea de finanţare a unor proiecte care vizează menţinerea legăturii românilor din străinătate cu ţara şi promovarea intereselor acestora.
Andreea Păstârnac: Noutatea majoră a proiectului este dată de posibilitatea de a oferi granturi de finanţare, în acest mod fondurile alocate vor putea fi justificate mai puţin birocratic, pe baza atingerii obiectivelor strategice. De asemenea, un alt element de noutate îl reprezintă posibilitatea stabilirii de priorităţi geografice şi tematice multianuale, pentru acordarea finanţării, şi sperăm că astfel comunităţile româneşti care fac eforturi uriaşe pentru păstrarea şi consolidarea elementelor identitare vor putea deveni un receptacol prioritar al strategiei şi al finanţării Guvernului român.
Realizator: Executivul a anunţat şi lansarea, de luna viitoare, a unei campanii de informare destinată românilor care doresc să muncească, să studieze şi să locuiască în străinătate. Intitulată „Informare acasă, siguranţă în lume!”, campania îşi propune să aducă în atenţie drepturile, dar şi riscurile la care românii se expun odată cu decizia de a munci în străinatate./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iulie