Continuă ceremoniile funerare în onoarea Regelui Mihai la Castelul Peleş din Sinaia

Realizator: La Castelul Peleş din Sinaia continuă ceremoniile funerare în onoarea Regelui Mihai, omagiat de înalţi reprezentanţi ai unor instituţii naţionale şi internaţionale. Revine în direct reporterul nostru Alexandru Lancuzov.

Reporter: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este acoperit cu pavilionul regal; pe acest pavilion, pe o pernă de catifea vişinie este aşezată coroana de oţel purtată de toţi regii României. Este coroana de oţel făurită din oţelul unui tun otoman capturat în 1877, în timpul Războiului de Independenţă, iar Regele Mihai a purtat această coroană în septembrie 1940, la încoronoare.

A depus o coroană de flori preşedintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele a prezentat condoleanţe familiei regale, aflată lângă sicriul Majestăţii Sale defuncte şi a semnat în Cartea de condoleanţe. Au mai depus coroane de flori preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, numeroşi membri ai Guvernului. Nu au lipsit delegaţii ale partidelor parlamentare, a fost şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, dar şi cel al Marii Britanii, Paul Brummell. Peste aproximativ o oră, cortegiul funerar va pleca de la Peleş spre Palatul Regal din Bucureşti.

Realizator: Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai  la catafalc o pot face, la Palatul Regal, din Capitală, din această seară, începând cu ora 21:00./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 decembrie