Transfer de cinci stele pentru CSM București: Sorana Cîrstea a devenit ”tigroaică”

Clubul CSM București dă lovitură după lovitură pe piața transferurilor. După mutările impresionante de la handbal sau rugby, și secția de tenis a reușit o performanță în materie. Sorana Cîrstea, locul 35 mondial, a intrat în familia CSM-ului și este ”tigroaică” cu acte în regulă.

Tenisul feminin din țara noastră trece prin cea mai buna perioadă din întreaga sa istorie. România are 6 sportive în top 100 WTA și este întrecută doar de SUA (11), Cehia (8) și Rusia (8) în acest clasament.

CSM București avea, până acum câteva zile, două dintre jucătoarele care fac parte din echipa de FED Cup a României: Irina Begu – aflată pe poziția 36 în topul mondial – și Monica Niculescu – locul 17 WTA la dublu și nr.71 WTA la simplu. Recent, clubul din Capitală a mai făcut o achiziție de marcă și se poate lăuda că trei dintre cele mai bune jucătoare de tenis ale țării sunt ”tigroaice”. Sorana Cîrstea a semnat cu CSM București și se alătură colegelor ei pentru a întări echipa. Gruparea din capitala României va avea așadar 3 jucătoare în top 100 WTA!

„Ne bucurăm foarte mult că Sorana a decis să intre în familia CSMB. Ea este un model pentru tineri și un exemplu de reușită în sportul românesc. Sper să aibă cât mai multe succese și să îi ajute cu sfaturile ei pe juniorii legitimați la club”, a precizat Alexandru Nedea, președintele secției de tenis de la CSM București.

”Sunt extrem de fericită și onorată să pot face parte din familia CSM București, era o dorință de-a mea de ceva vreme și mă bucur că s-a finalizat în cele din urmă. Vreau să ajut clubul și să întărim secția de tenis, să ajungem cât mai sus. Dacă privești clasamentul WTA și rezultatele din ultima perioadă, e greu să găsești atâtea jucătoare din aceeași țară, cu atât mai greu să fie și legitimate la același club. Acum la CSM București avem o echipă foarte puternică” – Sorana Cîrstea, jucătoare CSM București.

Cîrstea și-a făcut planul pentru perioada imediat următoare și speră ca evoluțiile ei de la turneele care vin să o propulseze între cele mai bune 20 de jucătoare din lume. ”Toți avem anumite lucruri pe care ni le dorim. Eu încerc să nu mă focalizez pe rezultat, ci mai mult pe ce am de făcut pe teren, iar rezultatele bune să vină ca o consecință firească a evoluțiilor mele. Îmi doresc să intru în primele 20, să câștig un turneu, dar nu trebuie sa fie asta un scop în sine, ci munca și ce am de făcut pe teren. Într-adevăr, însă, setarea unor astfel de obiective mă motivează” – Sorana Cîrstea, jucătoare CSM București.

Încântată de programul pentru tenismeni cu dizabilități

Dincolo de faptul că este o mare sportivă, Sorana a demonstrat în nenumărate rânduri că are și o inimă pe măsura talentului ei. Jucătoarea în vârstă de 27 de ani s-a arătat extrem de interesată de programul pe care noul ei club, CSM București, îl desfășoară pentru a-i ajuta pe tenismenii cu dizabilități. De altfel, Mihai Gaiță și Ionuț Filișan (cei mai valoroși tenismeni români în scaun rulant) sunt legitimați la gruparea din capitală.

”Este o ramură care trebuie dezvoltată și mă bucur enorm că CSM București face eforturi pentru a-i ajuta pe acești sportivi din toate punctele de vedere. Cei cu dizabilități au nevoie și trebuie să beneficieze de suport. Din punctul meu de vedere, îi voi susține cu mare plăcere oricând este nevoie” – Sorana Cîrstea, jucătoare CSM București.

„Cristina Neagu este idolul meu!”

Puțină lume știe că Sorana a cochetat o perioadă și cu handbalul, însă tenisul a fost cel care a ajuns mai rapid la inima ei. Tocmai pentru că nu uită perioada în care evolua pe semicerc, Sorana a rămas în strânsă legătură cu acest sport. Ea a mărturisit că rar ratează meciurile fetelor sau băieților de la CSM București.

”Sunt fan CSM la handbal și la fete, și la băieți. Am făcut handbal când eram în școală și este sportul meu de suflet, cel mai apropiat, după tenis. Când sunt în țară merg la meciurile din campionat, dar și la cele din Champions League. Mă bucur mult că este și Cristina Neagu la echipă, un idol pentru mine. Orice om care ajunge să fie numărul unu in lume în domeniul lui necesită un respect aparte. Eram fan CSM la handbal, acum sunt și la tenis” – Sorana Cîrstea, jucătoare CSM București

SORANA CÎRSTEA – carte de vizită

27  de ani, născută în București

Ocupă locul 35 în clasamentul WTA la simplu

Cea mai bună clasare: locul 21 (12 august 2013)

A câștigat un titlu la simplu: Tashkent (2008)

A fost finalistă la simplu în turneele de la Budapesta (2007) și Toronto (2013)

A câștigat 4 titluri la dublu: Fes (2008, alături de Pavlyuchenkova), Luxemburg (2008, alături de Erakovic), Oeiras (2010, alături de Medina Garrigues), Dallas (2011, alături de Brianti).

Sfertfinalistă la Roland Garros 2009

VIDEO- interviu Sorana Cîrstea despre sosirea la CSM București

Stefan Gavan – PR Manager Sports Net