Israelul a câştigat Eurovisionul 2018

 Israelul a câştigat aseară finala concursului de creaţie muzicală Eurovision cu piesa „Toy”(Jucăria) interpretată de Netta Barzilai. Concursul a fost găzduit de capitala Portugaliei, Lisabona. În urma votului, Israelul a obţinut 529 de puncte, urmat la distanţă de Cipru, cu 436 de puncte. Anul viitor concursul Eurovision va avea loc la Ierusalim, în Israel. Un reportaj de Dragoş Ciocîrlan.
Reporter: „Sunt mândră şi fericită că aduc acest magic eveniment în Israel. Vă mulţumesc că aţi ales diferenţa! Vă mulţumesc că aţi acceptat diferenţa dintre noi, pentru că sunt altfel – a spus emoţionată Netta Barzilai.
În dialog cu premierul Benjamin Netanyahu…
Benjamin Netanyahu: Eşti o ambasadoare minunată a Israelului! La anul, la Ierusalim! Este jurământul de credinţă al fiecărui evreu!”. Şi i-a răspuns…
Netta Barzilai: Mulţumesc, Bibi!
Reporter: Numeroase ţări i-au acordat punctajul maxim: Franţa, Irlanda, Austria, San Marino, Republica Cehă. Ultima oară Israelul a câştigat Eurovisionul exact în urmă cu 20 de ani.
Realizator: România nu a fost prezentă în finala de aseară, în timp ce Republica Moldova s-a clasat pe locul al zecelea./apuscasu/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 mai)