Decernarea premiilor TIFF

La această oră (22:00) are loc decernarea premiilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania în sala mare a Teatrului Naţional Român din Cluj-Napoca. Se cunosc deja o parte dintre laureaţii ediţiei de anul acesta. Cu detalii vine acum în legăţură directă corespondentul RRA Claudiu Pădurean. Bună seara!

Reporter: Bună seara! Ştim cu toţii că marea actriţă franceză Fanny Ardant va primi premiul pentru întrega sa carieră. Există, de asemenea, o listă foarte lungă de premii care vor fi anunţate în această seară şi trebuie să spunem că cel mai important premiu, marele trofeu al TIFF, este foarte disputat.

Există 12 filme în competiţie. Două dintre ele sunt româneşti. Este vorba de „Touch me not” al regizoarei Adina Pintilie şi de „Charleston” care este creaţia lui Andrei Creţulescu şi sperăm, foarte mulţi dintre cei care asistăm la închiderea TIFF, că unul dintre filmele româneşti va primi acest premiu, pentru că amandouă au stârnit reacţii foarte bune la Cluj.

Există multă lume care s-a adunat la Teatrul Naţional Român din Cluj, ceremonia care a început este una foarte spectaculoasă. Bineînţeles, există covor roşu, există foarte multe blitzuri ale fotografilor, există un interes foarte mare pentru acest eveniment cultural şi cred că cei care vor asculta radioprogramele RRA vor avea ocazia ca mâine dimineaţă să afle lista completă şi toate detaliile ceremoniei care se va încheia, probabil, după miezul nopţii./lazard/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie