Jandarmeria Română recomandă celor care vor participe la mitingul de vineri să protesteze paşnic

Jandarmeria Română le recomandă celor care vor să participe la mitingul programat pentru mâine, în Piaţa Victoriei din Capitală, să protesteze paşnic şi să se delimiteze de persoanele care încearcă să tulbure ordinea şi siguranţa publică. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a făcut un apel către cetăţeni să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în ultimele zile în spaţiul public:

Marius Militaru: Vreau să vă asigur, şi când spun acest lucru am mandatul instituţional, că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile în faţa unor astfel de manifestări care sunt în afara cadrului legal. De asemenea, nu vom accepta nici un fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea a ordinii de drept şi a ordinii constituţionale. Au fost lansate recent în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite la ocuparea instituţiilor publice ale statului român. Cu astfel de lucruri noi nu ne jucăm şi vom lua măsuri.

Realizator: Amintim că DIICOT a pus, ieri, sub acuzare un bărbat care s-a prezentat public drept adevăratul organizator al protestului programat pentru mâine şi care a îndemnat la violenţă împotriva forţelor de ordine. Procurorii şi poliţiştii s-au sesizat, iar Ovidiu Grosu a fost pus sub control judiciar. El nu are voie timp de două luni să participe la mitinguri, dar nici să intre pe internet ori să dea interviuri. Manifestaţia, anunţată mâine în Piaţa Victoriei, nu are organizator pentru că nici unul dintre cei care au anunţat autorităţile de desfăşurare al protestului, nu a vrut să semneze protocolul cu municipalitatea./practica1/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august