Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a luat apărarea jandarmilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a luat astăzi apărarea jandarmilor pentru modul în care au ripostat, seara trecută, împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei şi după ce reprezentanţii opoziţiei şi preşedintele Klaus Iohannis au acuzat brutalitatea intervenţiei forţelor de ordine. Adriana Turea a urmărit declaraţiile ministrului de interne şi relatează.
Reporter: Ministrul de interne, Carmen Dan, a luat apărarea Jandarmeriei Române spunând că aceasta a acţionat pentru restabilirea ordinii publice. Carmen Dan a menţionat că jandarmii au intervenit în forţă atunci când s-a pus în pericol viaa acestora şi a oamenilor din Piaţa Victoriei.

Carmen Dan: Acțiunea de aseară nu a fost o dispută între jandarmi și cetățenii paşnici, care au dorit să protesteze. Aici vorbim de huligani periculoși. Intervenția în forță a fost justificată de provocările și violențele acelor huligani. Am primit astăzi un raport preliminar al forțelor de ordine care au acționat aseară și conform acestuia s-a acționat gradual pentru restabilirea ordinii publice, iar acțiunea în forță a fost executată la momentul pierderii caracterului pașnic al manifestației, când a fost pusă în pericol iminent, integritatea corporală și sănătatea forțelor de ordine și a celorlalți participanți la manifestație, prezenți în zonă.

Reporter: Carmen Dan a mai adăugat că, în acest moment, mai sunt internate şase persoane rănite în timpul protestului la spitalele Floreasca şi Universitar de Urgenţă Bucureşti./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 august