Helen Mirren, în rolul Ecaterinei a II-a

Postul de televiziune NBO a difuzat imagini cu actriţa britanică Helen Mirren, care va interpreta personajul Împărătesei Ecaterina a II-a. Helen Mirren va interpreta rolul Ecaterinei a II-a într-un serial cu patru episoade, intitulat „Ecaterina cea Mare”, titrează „The Hollywood Reporter”.
Ecaterina a II-a, cunoscută și ca Ecaterina cea Mare (n. 2 mai 1729, Stettin, d. pe 6 noiembrie 1796, Sankt-Petersburg, Rusia), născută Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst, a fost împărăteasă a Rusiei de la 9 iulie 1762 (stil nou), după asasinarea soțului ei, Petru al III-lea al Rusiei, până la moartea ei, la 17 noiembrie 1796 (stil nou).
Regizorul filmului „Ecaterina cea Mare”, Philip Martin intenţionează să prezinte în acest serial, în mod special, relaţia dintre Ecaterina a II-a şi Grigori Potiomkin. De menţionat faptul că filmările pentru acest serial vor avea loc la Sankt Petersburg şi Ţarskoe Selo. Filmările vor debuta la Sankt Petersburg pe la sfârştul acestui an sau pe la începutul anului 2019./vdraguta/rcostea

www.rosbalt.ru