Societatea Română de Radiodifuziune şi Academia Română au semnat astăzi un protocol de colaborare mediatică şi culturală. Acad. Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române, şi Georgică Severin, Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, au semnat protocolul de colaborare. Evenimentul a avut loc în Sala de Prezidiu a Academiei Române, în prezenţa reprezentanţilor celor două instituţii şi a jurnaliştilor.

Principiile acestui protocol sunt: sprijinirea liberei circulaţii a ideilor în ştiinţa şi cultura românească, promovarea valorilor democratice şi etice, prezentarea publicului din România şi din străinătate a marilor personalităţi ştiinţifice şi culturale ale Academiei Române, difuzarea datelor ştiinţifice de interes public legate de cercetările Academiei Române, promovarea manifestărilor ştiinţifice şi culturale naţionale şi internaţionale.

Acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române consideră că ceea e leagă cele două prestigioase instituţii este „forţa culturală naţională”: „Nu este întâmplător că Radiodifuziunea Română se bucură, în ochii opiniei publice româneşti, de un respect atât de mare, pe care şi l-a cucerit de-a lungul celor nouă decenii, ca instituţie de prim plan în comunicare. Pentru naţiunea română, Academia este fericită să încheie acest Acord şi bănuiesc că sentimentele sunt reciproce.”

„Radio România şi Academia Română au un element fundamental care le leagă şi anume încrederea populaţiei. Vom vedea că, de fiecare dată, când românii vor să aibă încredere în informaţia pe care o primesc, atunci sursa cea mai sigură este Radio România. De ce? Pentru că, în toţi aceşti ani, noi nu am dezamăgit şi, ca un serviciu public, definit prin Constituţie, am continuat să-i informăm obiectiv, să contribuim la educaţie, la promovarea produselor culturale. Cu ocazia semnării acestui parteneriat o altă mare bucurie este că Radio România este nu numai un difuzor şi un comunicator de cultură, ci şi un creator de cultură”, a declarat Georgică Severin, Preşedinte Director General al Radio România.

Protocolul dintre cele două prestigioase instituţii, ambele cu o misiune publică încă de la înfiinţare, vizează valorificarea potenţialul mediatic şi educativ al Radioului public, cel mai dinamic şi obiectiv mijloc de informare în masă, şi promovarea superioară a performanţelor culturale şi ştiinţifice realizate în Academia Română şi în institutele sale de cercetare.

În cadrul acestui parteneriat, Academia Română şi Societatea Română de Radiodifuziune îşi propun desfăşurarea unor proiecte comune cu caracter cultural, ştiinţific şi educativ, având ca obiectiv principal promovarea culturii şi identităţii naţionale, a valorilor limbii şi literaturii române, a istoriei naţionale, a ştiinţei şi artelor româneşti.

RADOR, 6 noiembrie 2018