Noi propuneri de miniştri ai PSD

Conducerea PSD a făcut alte numiri în Cabinetul Dăncilă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins, ieri, nominalizările pentru două portofolii. Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la cel al Transporturilor sunt noile propuneri, care vor ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. Cu detalii, Alina Stănuţă:
Reporter: Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au primit voturile tuturor colegilor din CEx la propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru a ocupa portofoliile de la Dezvoltare Regională şi Transporturi. La reuniunea conducerii PSD a fost invitat să participe şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care a explicat că preşedintele României nu are nicio competenţă cu privire la revocarea din funcţie a unui ministru, iar Lia Olguţa Vasilescu poate fi propusă pentru a prelua Ministerul Dezvoltării Regionale.
Tudorel Toader: Când vorbim de un post care e ocupat, premierul propune vacantarea şi numirea altui ministru, preşedintele nu are nicio competenţă asupra revocării. Aici, e o competenţă exclusivă deplină a primului ministru. Problema care se pune spre clarificare acum este următoarea: dacă un ministru refuzat de preşedinte pentru un minister, aceeaşi persoană poate fi propusă preşedintelui pentru a ocupa un alt portofoliu în alt minister. Răspunsul este da.
Reporter: Paul Stănescu şi Lucian Şova, actualii miniştri, care nu au fost revocaţi de preşedintele Klaus Iohannis la propunerea premierului, nu au participat la şedinţa PSD, dar preşedintele social-democrat Liviu Dragnea speră că aceştia îşi vor da demisiile de onoare. Social-democraţii au ca variante de lucru şi alte soluţii, spunea liderul social-democrat Liviu Dragnea, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza şi noile propuneri.
Liviu Dragnea: În cazul în care preşedintele va sări iar cu picioarele pe Constituţie, o să ne întâlnim şi o să stabilim ce facem. Să ajungem în situaţia respectivă, repet, situaţie nedorită de noi./lcoman/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 noiembrie)