Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că a convenit cu partenerul său de coaliţie, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, o întâlnire la care să participe atât premierul, cât şi ministrul de finanţe, pentru a stabili societăţile care vor intra în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.
Liviu Dragnea: Am convenit amândoi ca miercuri sau joi să avem o întâlnire în coaliție cu doamna prim-ministru și cu ministrul de finanțe pentru a stabili exact care sunt societățile care vor intra în acest fond și data când va fi adoptată hotărârea de guvern. Este un motor de dezvoltare foarte important, este o sursă de investiții importantă pentru România și trebuie pornit foarte repede.
Realizator: Amintim că, la momentul înfiinţării, Fondul Suveran de Investiţii îşi propunea un capital de nouă miliarde de lei, iar printre companiile care urmau să facă parte din el se numărau, printre altele, Societatea Electrica, OMV Petrom, Telekom România, Compania Naţionala Aeroporturi Bucureşti şi Romgaz./mnecula/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 februarie)