Biserici uimitoare: Little Chapel din insula Guernsey

Pentru că se apropie Sfintele Sărbători de Paști, ne-am propus ca în perioada premergătoare acestora să vă prezentăm câteva biserici inedite, care oferă o lumină aparte celor care le vizitează, dar și imagini de o frumusețe uimitoare.
* * *
Little Chapel din insula Guernsey
Cuibӑritӑ într-o vale pitoreascӑ, micuţa capelӑ din insula Guernsey este una dintre cele mai iubite atracţii turistice, renumită în întreaga lume şi foarte populară în zilele noastre, iar decorul sӑu fermecător este mereu un subiect de interes. Este, probabil, cea mai micuţӑ capelӑ din lume. Are la interior doar 5×3 metri. A fost construitӑ de un singur om, un călugăr francez refugiat pe insulă în anul 1904.
Planul acestuia era sӑ construiascӑ o versiune miniaturalӑ capelei din Lourdes, din Franţa sa natalӑ. Fratele Deodat şi-a decorat capela cu mii de cioburi de porţelan, scoici şi pietricele. În fiecare an, la 15 august, în împrejurimi are loc o procesiune cu torţe, pentru a comemora Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Vizitarea capelei este gratuită, întreținerea fiind finanțată prin donații ale vizitatorilor, iar recenta renovare conferă singuranţa că micuţa capelă va rămâne unul dintre reperele iconice ale orașului Guernsey pentru o lungă perioadă. O călătorie pe frumoasa insulă Guernsey ar fi pur și simplu incompletă fără a vizita acest reper iconic/cvanatoru