Premierul Viorica Dăncilă se află în vizită SUA

Premierul Viorica Dăncilă se află zilele acestea în Statele Unite, la Washington, unde are prevăzute întâlniri cu oficiali americani şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Reporter: Petruţa Obrejan – Premierul Viorica Dancilă spunea că vizita pe care o efectuează în Statele Unite are o componentă economică puternică, urmărind, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții companiilor americane, prezentarea oportunităților de afaceri din România, dar și măsurile luate de guvern pentru susținerea mediului investițional.
Viorica Dăncilă: Ne vom întâlni acolo și cu un număr mare al oamenilor de afaceri, unde le vom vorbi despre avantajele investițiilor în România, despre predictibilitate. Voi fi însoţită de domnul ministru Teodorovici, de domnul ministru Leș. Vom avea o discuție și pe Ministerul Apărării; vom avea o discuție și în domeniul sănătății, vom semna cu Banca Mondială, vom semna şi un memmorandum pe energie.
Reporter: Consolidarea relaţiei transatlantice şi semnarea unor acorduri bilaterale reprezintă principalul obiectiv al vizitei – a explicat premierul, care i-a criticat totodată pe cei care au spus că vizita sa ar fi doar una de imagine. La New York, premierul va participa, în cadrul ONU, la o reuniune privind terorismul și se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti./rpatulea/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 septembrie)