Declaraţii ale procurorului şef al DNA, Călin Nistor

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Mihai
Realizator: Procurorul şef al DNA, Călin Nistor, a declarat că în ultimii patru ani procurorii anticorupţie au trimis în judecată peste 900 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, în dosare cu un prejudiciu estimat la aproape jumătate de miliard de lei. Şeful DNA a arătat că rata achitărilor este destul de mică în cazurile de fraude cu fonduri europene.
Călin Nistor: Instanțele naționale au condamnat deja 452 de inculpați și a obligat persoanele condamnate la despăgubiri către părțile civile în valoare de aproximativ 140 de milioane de lei. Uitându-ne pe statistică, rata achitărilor este destul de mică în cazul infracțiunilor privind interesele financiare ale Uniunii Europene.
Realizator: Şeful interimar al procurorilor anticorupţie a mai precizat, la un eveniment al DNA în capitală, că sunt foarte frecvente cazurile în care subvenţiile pentru agricultură sunt obţinute cu documente falsificate, procedurile de achiziţii publice sau activităţile din proiecte nu sunt executate, ci doar se simulează executarea acestora prin decontarea în fals a unor operaţiuni – a transmis reporterul nostru Diana Surdu./dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 octombrie)