Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – La Washington au continuat ieri audierile în cadrul anchetei care ar putea duce la punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump. Comisia pentru informaţii a audiat-o pe fosta consilieră a lui Donald Trump pentru relaţia cu Rusia, Fiona Hill. Doina Saiciuc transmite din Washinhgton.
Reporter: În ultimele audieri publice din cadrul anchetei de inițiere a procedurii de demitere a preşedintelui Trump, Fiona Hill a spus explicit că teoria implicării Ucrainei este promovată de serviciile de securitate rusești.
Fiona Hill: Unii dintre dumneavoastră, din această comisie, par să creadă că nu Rusia și serviciile sale de securitate au condus o campanie împotriva noastră și că poate, cumva, din anumite motive, Ucraina a condus o asemenea campanie. Este o poveste falsă, inventată și răspândită chiar de serviciile rusești de securitate.
Reporter: Fiona Hill și David Holmes, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, au detaliat ceea ce au perceput a fi fost o campanie concertată condusă de aliații preşedintelui. În frunte cu avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, și cu ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, de a condiționa o invitație la Casa Albă a preşedintelui Ucrainei, Zelenski, de un anunț public al acestuia privind deschiderea de investigații asupra interferenței Ucrainei, în 2016, și asupra fostului vicepreşedinte Joe Biden./asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 noiembrie)