Nicolae Bănicioiu spune că în cazul Colectiv a făcut tot ce era omeneşte posibil

Fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat ieri ca martor în dosarul în care procurorii de la Parchetul General cercetează modul în care autoritățile au intervenit după incendiul din octombrie 2015 din Clubul Colectiv.

65 de oameni au murit în urma tragediei și alți câteva sute au fost răniți și au rămas cu sechele. La ieșirea de la audieri Nicolae Bănicioiu a spus că a făcut tot ce era omenește posibil. Potrivit reporterului nostru Diana Surdu, el a trebuit să se confrunte și cu un tânăr care a supraviețuit incendiului din clubul bucureștean, Mihai Grecea:

Mihai Grecea: De ce ne-aţi lăsat să murim ca nişte câini atunci? Nu, că aţi avut bani, banii sunt mai importanţi, miza politică?

Nicolae Bănicioiu: Nu, din primul moment am spus că asigurăm tot costul tratamentului…

Mihai Grecea: Am urmărit absolut toate materialele din media, le am, nu spuneţi, că le am…

Nicolae Bănicioiu: Haideţi că ne întâlnim şi le luăm la rând pe fiecare, când vreţi dvs. Am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil, credeţi-mă.

Reporter: În noiembrie 2015, la puțin timp după tragedia de la Colectiv, Nicolae Bănicioiu a declarat că autoritățile române nu au nevoie de ajutor din străinătate pentru a trata răniții. Un an mai târziu, părinții victimelor au depus o plângere penală la Parchetul General în care acuzau modul în care au intervenit mai mulți oficiali guvernamentali și din sistemul de sănătate. O primă sentință în procesul Colectiv va fi dată luni de Tribunalul București./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 decembrie