Un partid din Ungaria doreşte să iniţieze un proiect de lege privind interzicerea focurilor de artificii şi a folosirii petardelor

Un partid din Ungaria intenţionează să iniţieze un proiect de lege privind interzicerea focurilor de artificii şi a folosirii petardelor de Anul Nou, pentru a proteja animalele de companie, dar şi pentru a evita situaţiile în care oamenii se pot răni cu materiale pirotehnice.

Reporter: Emil Groza – Reprezentanții Partidului Ecologist – LMP – aflat în opoziție în Ungaria, au anunțat printr-un comunicat că ar fi nevoie de o astfel de măsură, deoarece în fiecare an, la începutul lunii ianuarie, în presă apar, în permanență, știri legate de animale de companie care ajung în stare de şoc sau de persoane care suferă răni grave, în urma folosirii materialelor pirotehnice.

Sărbătorirea Anului Nou nu poate reprezenta o suferință pentru animalele de companie. Şi o organizație pentru protecția animalelor a cerut interzicerea folosirii petardelor cu prilejul sărbătoririi Anului Nou, atrăgând atenția asupra efectelor negative pe care sunetele puternice le au asupra animalelor de companie, în principal asupra câinilor.

Realizator: Un astfel de proiect de lege va fi dezbătut abia anul viitor, întrucât Parlamentul şi-a încheiat activitatea./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 decembrie