Jumătate dintre persoanele infectate cu coronavirus la Moscova au sub 45 de ani

Aproape în jumătate dintre noile cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 de la Moscova este vorba despre persoane tinere, care au vârsta de până în 45 de ani. 46% din numărul total al noilor cazuri de îmbolnăviri (595 de cazuri) de la Moscova sunt persoane, care au vârsta până în 45 de ani, anunţă Grupul de Comunicare Strategică din Moscova pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirus, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„Aproximatic în 46% dintre noile cazuri de îmbolnăvire este vorba despre persoane care au vârsta între 18 şi 45 de ani, 33% – între 46 şi 65 de ani, şi aproape 15% – care au vârsta de peste 65 de ani, în timp ce doar 6% sunt persoane, cu vârsta de peste 80 de ani. Trist este că 6% dintre cei infectaţi cu noul coronavirus sunt copii”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică din Moscova pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirus, potrivit unui comunicat citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Joi, 2 aprilie, în Rusia erau confirmate 771 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar numărul total de cazuri confirmate erau de 3.548.
La Moscova se înregistrează, în total, 2.475 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, în timp ce 140 de pacienţi s-au vindecat, iar 19 au decedat.
La data de 25 martie, primarul Moscovei, Serghei Sobianin anunţa că, de fapt, capitala rusă se află la debutul vârfului de epidemie generată de coronavirus./vdraguta/gpodea

www.russian.rt.com – 2 aprilie