Dmitri Peskov a comentat şansele de „revenire” a Crimeii în componenţa Ucrainei

Reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a comentat miercuri, 8 aprilie, declaraţiile foştilor ambasadori americani despre şansele „revenirii” Crimeii în componenţa Ucrainei.

„Acest punct de vedere estul unul, să spunem aşa… un punct de vedere absolut nerealist, în mare parte fiind chiar unul absurd”, a declarat Peskov. Potrivit afirmaţiilor sale, „în ceea ce priveşte Crimeea, nu se pune problema nici dacă, nici când va reveni …”. El a subliniat că peninsula Crimeea este parte componentă a Rusiei.

Amintim că recent a fost publicat un articol de către publicaţia „NPR”, în care trei foşti ambasadori ai Statelor Unite la Kiev au declarat că există şanse ca peninsula Crimeea să revină în componenţa Ucrainei, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Trei foşti ambasadori ai SUA la Kiev: Steven Pifer, John Herbst şi William Taylor, au propus, într-un articol publicat de „NPR”, să se profite de pandemia de coronavirus pentru a se exercita presiuni la adresa Rusiei, astfel încât peninsula Crimeea să revină în componenţa Ucrainei.

Crimeea a devenit regiune rusă, în urma unui referendum, orgnizat în luna martie 2014, în peninsulă, în cadrul căruia majoritatea cetăţenilor şi-au dat votul în favoarea intrării în componenţa Rusiei./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 8 aprilie