Spania a anunţat că va permite intrarea turiştilor străini începând cu luna iulie

Şi Spania, a treia cea mai afectată ţară europeană, atât ca număr de infectări, cât şi din punctul de vedere al deceselor, continuă să relaxeze restricţiile şi a anunţat că va permite intrarea turiştilor străini începând cu luna iulie, în timp ce Liga de Fotbal va fi relujată fără public în 8 iunie. Modul în care au abordat autorităţile pandemiaa fos denunţat ieri de extrema dreaptă spaniolă, care a organizat proteste cu maşini şi motociclete în marile oraşe. Pe de altă parte, guvernul de la Madrid a anunţat că cele peste 28 de mii de victime ale epidemiei de COVID-19 vor fi comemorate începând de marţea viitoare, când va fi declarată Doliu Naţional pentru 10 zile. Transmite de la Madrid corespondenta noastră Annamaria Damian.
Reporter: Anunţul a fost făcut de premierul Pedro Sánchez, care a precizat că la toate instituţiile publice şi ambarcaţiunile militare, începând de marţea viitoare, steagul naţional va fi coborât în bernă. Va fi cea mai lungă perioadă de doliu naţional din istoria ţării, completată de un ceremonial, care va fi organizat la finalul perioadei de izolare – a mai spus premierul spaniol. Aceasta va mai dura aproximativ o lună.
Pedro Sánchez: Mai avem o parte finală de parcurs, aproximativ o lună. Trebuie încă să menţinem câteva restricţii în activitatea economică şi să limităm deplasările, pentru a evita transmiterea inconştientă a virusului.
Reporter: Şeful executivului a mai anunţat că turiştii străini vor fi bineveniţi în Spania, începând cu luna iulie, în condiţii de siguranţă. Gestiunea crizei coronavirusului este cea mai proastă de pe mapamond – cred liderii partidului de extermă dreaptă Vox, care a organizat manifestaţii împotriva guvernului de stânga, de la Madrid. (…) Din maşini, participanţii au fluturat steagul Spaniei, cerând demisia executivului, sub lozinca „Faza libertate”. Începând de luni, 25 mai, toate provinciile spaniole intră într-o nouă fază de relaxare a restricţiilor, cu excepţia regiunii Valencia, care a optat pentru rămânerea în faza I, pentru încă şapte zile./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 mai