Manifestări comemorative organizate pentru a marca 79 de ani de la Pogromul de la Iaşi

La Iași, continuă astăzi manifestările comemorative organizate pentru a marca 79 de ani de la Pogromul din acest oraș. O ceremonie comemorativă se va desfășura la Cimitirul Evreiesc, moment la care va participa și Iancu Zuckerman, unul dintre supraviețuitorii așa-numitelor „trenuri ale morții”. Preşedintele interimar al Comunității Evreilor din Iași, Benjamina Ides Vladcovschi, face câteva precizări:
Benjamina Ides Vladcovsch: Se vor depune coroane la Monumentul victimelor de către autoritățile locale, Comunitatea Evreilor, Administrația Prezidențială, Ambasadei și prieteni ai comunității. De asemenea, se vor rosti rugăciuni de pomenire a victimelor Pogromului. Pe data de 30 iunie, se vor depune coroane la monumentele victimelor „trenurilor morții” din Podu Iloaiei și Târgu Frumos.
Realizator: Ieri, în fața Palatului Rosnovanu din Iași s-a deschis expoziția „Orașul din fotografii”, care este un omagiu adus victimelor Pogromului. Imaginile au fost realizate de participanții la concursul organizat anul trecut de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”. Expoziția poate fi vizionată până la sfârșitul lunii viitoare./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iunie)