A fost redeschis Spitalul ROL 2, din curtea Institutului „Ana Aslan”, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19

Spitalul ROL 2, amplasat de Ministerul Apărării în curtea Institutului „Ana Aslan” din capitală, a fost redeschis pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Unitatea medicală a fost inaugurată la sfârșitul lunii martie, dar recent a fost modernizată și extinsă. Adriana Turea explică.
Reporter: Reprezentanții Spitalului Militar Central precizează că în noua configurație sunt asigurate în total 167 de paturi. 23 de paturi sunt destinate secției de anestezie și terapie intensivă, 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în spații noi create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare, dotate cu dușuri și toalete. Alte 64 de paturi sunt tot pentru pacienții cu forme medii și ușoare, însă sunt amenajate în corturi. Medicul rezident ATI ROL 2, Claudia Costan, spune că îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus nu este o misiune ușoară și își dorește ca oamenii să înțeleagă gravitatea bolii.
Claudia Costan: Să respecte regulile impuse de autorități, să înțeleagă cât de gravă este această situație, să ia foarte în serios acest virus, pentru că virusul există. Reporter: Pacienții pe care îi îngrijește locotenent doctor Claudia Costin întăresc afirmațiile medicului. O pacientă cu vârsta de 64 de ani este internată de aproximativ o lună, are o stare ameliorată, cu un test negativ, însă are și boli asociate.
-: Foarte greu a fost pentru mine la anii ăştia. Nu am tuşit absolut deloc, aveam dureri de cap şi mă ţinea cred că undeva, în zona asta, în piept. Dacă se poate, să creadă în aşa ceva.
Reporter: Totdodată, în cadrul ROL 2 există şi o zonă tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19. /geftene/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 august