Harry şi Meghan deplâng „criza de ură” din social media

Prinţul britanic Harry şi soţia lui, Meghan, au vorbit marţi despre campania lor împotriva negativităţii din social media, iar Harry a avertizat în privinţa unei „crize globale de ură”, care afectează sănătatea mintală a oamenilor. Cuplul, cunoscut oficial ca ducele şi ducesa de Sussex, au purtat o discuţie online, de două ore, găzduită de „Time 100 Talks”, cu unii dintre experţii cu care ei au afirmat că s-au întâlnit în acest an, în încercarea de a promova mai multă compasiune în forumurile online.
„Aceasta este o criză globală. O criză globală de ură, o criză globală de dezinformare şi o criză globală a sănătăţii”, a afirmat Harry, în deschiderea discuţiei „Engineering a Better World”. Harry şi Meghan s-au mutat în California de Sud, în acest an, după ce au renunţat la rolurile lor regale pentru a-şi crea o viaţă independentă şi pentru a evita presa britanică ostilă. Meghan a afirmat că este imperativ ca interacţiunile online să fie mai sănătoase pentru toată lumea. „Nu este numai o problemă de sănătate mintală sau de echilibru emoţional. Este o problemă umană. Şi ceea ce ni se întâmplă tuturor online ne afectează profund, offline”, a afirmat ea marţi.
Meghan a dezvăluit săptămâna trecută că şi-a închis toate conturile persoanle de social media, cu câţiva ani în urmă, şi că nu citeşte ce scriu oamenii despre ea online „pentru a mă proteja”. Într-o conversaţie podcast cu adolescenţi, care a avut loc, în luna octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sănătăţii Mintale, Meghan a afirmat că i s-a spus „în 2019, că sunt cea mai „trollată” persoană din întreaga lume – femeie sau bărbat”./aionita/vdraguta

(REUTERS – 21 octombrie)