Anchete în ţară după incendiul produs la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț

Realizator: În țară, mai multe anchetă sunt în derulare după incendiul produs la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Din primele cercetări, focul ar fi pornit de la un injectomat, iar martorii susțin că evenimentul s-a petrecut într-un timp foarte scurt. Bilanțul este unul tragic: 10 persoane și-au pierdut viața, altele sunt în stare gravă. Corespondenta noastră Geanina Buftea are detalii:
Reporter: Din primele cercetări un injectomat, o seringă conectată la curent electric și programată să administreze automat medicamente pacienților, ar fi fost scânteia pentru incendiul în care au murit opt persoane pe paturile Secției de ATI, sâmbătă seară. La final bilanțul a fost de 10 decedați cu vârste cuprinse între 67 și 87 de ani.
Martorii susțin că evenimentul s-a petrecută într-un timp foarte scurt. Un injectomat s-a aprins, costumul asistentei care era în proximitate a luat foc și de acolo s-a propagat. Medicul de gardă a încercat să ajute, dar și costumul său a luat foc. Acesta a fost ajutat de colegi, după care şi-au canalizat atenția către al doilea salon și pacienții de aici, deoarece în primul salon nu s-a mai putut intra din cauza fumului gros. Salonul afectat a fost evacuat de pompierii care au ajuns destul de repede – astfel s-a derulat tragedia de la Secție ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Bilanțului este unul tragic.
Acesta ar fi al doilea eveniment de acest gen înregistrat în România după cel de la Maternitatea Giulești. Acum, familiile îndoliate așteaptă să-și poată preluat morții. Până duminică seară patru autopsii au fost efectuate din 10. Mai multe anchete sunt în derulare, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 noiembrie)