Elena Udrea, audiată în calitate de martor la DNA

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, susţine că, în timpul mandatului său, toate solicitările de finanţare au urmat procedura legală. Ea s-a prezentat, miercuri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată, în calitate de martor, într-un dosar în care este anchetat primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Elena Udrea: Toate solicitările, că erau de la Gheorghe Ştefan, că erau de la oricare alt primar din ţară sau preşedinte de consiliu judeţean, toate urmau procedura legală şi cutuma. Procedura era că cei din teritoriu trimiteau solicitări pentru alocări de fonduri pe lucrările din judeţele lor, iar ministerul, în funcţie de bugetul pe care-l aveam, de obicei aveam cam de 20 de ori mai puţini bani decât ne cereau cei din teritoriu, aşeza, cu acceptul celor din teritoriu, aşeza în aşa fel alocările încât să acopere minim din necesarul lor.

Gheorghe Ştefan este cercetat penal, sub control judiciar, pentru folosirea influenţei în scopul de a obţine foloase necuvenite. Potrivit procurorilor, începând din 2009, acesta a administrat, prin interpuşi, o firmă şi a făcut acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie